ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області ескалація бойових дій: загинув військовий, 10 поранені (оновлено)

Штаб АТО має інформацію про підготовку наступу.

На Луганському напрямку в середу суттєво зросла кількість обстрілів сил АТО. В результаті бойових дій десять українських військових поранені, один загинув.

Фото: facebook.com/ato.news

Як повідомляє штаб АТО, починаючи з 06:00 російсько-окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, здійснюють обстріл із використанням важкої артилерії калібру 152 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм.

Значна активність ворога спостерігається з боку селища Фрунзе в напрямку Кримського. Відзначають, що сили АТО на провокації не піддаються, вогонь у відповідь не відкривають і продовжують утримувати позиції.

Інтенсивність вогню по українських позиціях посилюється автоматичними гранатометами АГС-17 і станковими гранатометами СПГ-9 (понад 120 гранат), протитанковими керованими ракетними комплексами, крупнокаліберними кулеметами і стрілецькою зброєю.

Ворог активно застосовує для коригування вогню артилерії безпілотні літальні апарати, один з яких сьогодні українські військові збили.

Крім того, в результаті обстрілу в селищі Новотошківське були пошкоджені водопровід, цивільні будівлі. Розглядають питання про евакуацію дітей.

"За наявною інформацією ворог активно накопичує резерви і проводить інші заходи, які можна розцінити як підготовку до наступу терористичних сил. Окрім того, зросла активність диверсійно-розвідувальних груп противника", - сказано в повідомленні.

"Як повідомляють очевидці, бойовики навмисне підривають приватні квартири місцевих жителів, щоб потім звинуватити сили АТО в порушенні досягнутих у Мінську домовленостей. Окрім того, за наявною інформацією, в цих військових злочинах проти людяності задіяні пропагандистські канали, які фіксують такі руйнування заради створення своїх чергових «фейкових» новин", - додали в штабі АТО.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 85 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. В результаті восьмеро бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram