ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери розповіли про загострення на Луганському напрямку

Бойовики стріляли з усього - починаючи з калібру 5,45 і закінчуючи "Градами".

Волонтери розповіли про загострення на Луганському напрямку
Фото: "Вернись живым"

Дві попередні доби на передовій стали найскладнішими для українських військових за останні кілька тижнів. Про це повідомили волонтери "Повернись живим" на сторінці фонду у фейсбуці.

За їхніми словами, підтримувані Росією бойовики стріляли з усіх видів зброї - починаючи з калібру 5,45 і закінчуючи реактивною системою "Град". "Найзапеклішою ділянкою фронту стала Луганська область. Протягом двох діб безперервно «ополченці» били по наших передових позиціях, а також населених пунктах Попасна, Кримське, Троїцьке, Новотроїцьке, Новотошківка, Трьохізбенка", - заявили волонтери.

На Азовському узбережжі, зазначають у "Повернись живим", учора було відносно тихо, "поки класні пацани з ОБСЄ не поїхали «спати»". Вранці ракети падали неподалік Чермалика, а ввечері - між Широкиним і Лебединським.

Також у фонді зазначають, що вже третій день поспіль тривають запеклі бої і неподалік Авдіївки. Групи бойовиків незаконних збройних формувань "Сомалі" і "Спарта" під прикриттям артилерії і двох танків намагалися штурмувати позиції в районі населеного пункту Крута Балка. "Хлопці звітують, що до своїх колишніх командирів вирушили швидкісним ліфтом майже два десятки терористів. До речі! ОБСЄ на цій ділянці фронту бачили лише кілька хвилин", - повідомляють у волонтерській організації.

З української сторони підтверджено 19 поранених, із них семеро у вкрай тяжкому стані. Двоє захисників загинули, один з них офіцер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram