ГоловнаСуспільствоПодії

Вибух біля посольства США в Києві перекваліфікували на "хуліганство"

Предмет, який кинули на територію посольства, не міг нікому заподіяти шкоди.

Вибух біля посольства США в Києві перекваліфікували на "хуліганство"
Фото: Сергей Нужненко

Поліція перекваліфікувала кримінальну справу про вибух на території посольства США в Києві зі статті "теракт" на "хуліганство".

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

"Остаточна кваліфікація слідчими цієї події здійснена за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство)", - уточнив голова Нацполіції Сергій Князєв.

За його словами, таке рішення було прийнято після проведення додаткового огляду місця події.

"Предмет, який кинули на територію посольства, не міг заподіяти нікому шкоди. У зв'язку з цим прийнято рішення про остаточну кваліфікацію цієї події як злісне хуліганство", - зауважив Князєв.

Контроль за розслідуванням покладено на Головне слідче управління і Департамент карного розшуку Нацполіції. Також у рамках цього кримінального провадження Служба безпеки відпрацьовує версію про можливе скоєння злочину з терористичною метою.

Нагадаємо, в ніч на 8 червня о 00:05 до чергової частини поліції Києва надійшло повідомлення про вибух на території посольства США. Під час огляду з'ясувалося, що невідомий кинув на територію диппредставництва невстановлений вибуховий пристрій, у результаті вибуху ніхто не постраждав.

Спочатку було розпочато кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу. У посольстві заявили, що не вважають цей інцидент терактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram