ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі між активістами, які намагалися зірвати концерт Білик, та поліцією сталися сутички (оновлено)

Організатори концерту дезінформували поліцію про скасування виступу.

Арт-дирекція, яка організує в четвер виступ співачки Ірини Білик в Одесі на відкритті ресторану "Парк Leo", дезінформувала правоохоронців, повідомляючи про скасування концерту.

Про це повідомив радник глави ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк, коментуючи прибуття ввечері з Києва посиленої охорони Білик, передає Укрінформ.

"Арт-директор заходу ввів сьогодні в оману поліцію, повідомивши про скасування виступу Білик на відкритті одеського ресторану. Чи буде це мати якусь правову відповідальність і наслідки, наразі не готовий сказати. Позиція правоохоронних органів - забезпечити законність та правопорядок. Хоча, звичайно, зараз організатори заходу, які нас обдурили, налаштували поліцію проти себе. Я зараз не довіряю жодному слову цих людей, я бачу намагання організаторів обдурити як правоохоронців, так і представників громадськості. Тепер не можу зробити остаточних висновків", - зазначив Форостяк.

Зі свого боку, екс-лідер "Правого сектора" Сергій Стерненко, який ініціював сьогоднішній бойкот одеського концерту Білик, яка в 2015 році відвідала анексований Росією Крим, повідомив у Facebook, що організатори заходу все ж збираються організувати виступ співачки. Під вечір представник адміністрації заявила, що "концерт відбудеться за будь-яких обставин".

Оновлено. Приблизно через півгодини після початку концерту група активістів спробувала прорвати поліцейське оточення, щоб увірватися на територію ресторану і все–таки зірвати концерт. повідомляє одеське видання Таймер. Зробити їм цього не вдалося, а одного з найактивніших учасників спроби прориву затримала поліція.

Фото: timer-odessa.net

Після цього учасники спроби зриву концерту зосередили свої зусилля на тому, щоб визволити свого побратима. Вони оточили автобус, куди посадили затриманого, щоб не дати доставити його у відділення поліції.

Фото: timer-odessa.net

В результаті були затримані ще кілька людей, включаючи екс-лідера одеського відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка. У відповідь його соратники заявили, що перекриють розташовану по сусідству вулицю Філатова і будуть блокувати рух до тих пір, поки Стерненка та інших затриманих не звільнять.

Фото: timer-odessa.net

Поліція звільнила Стерненка. Від ідеї перекривати дорогу активісти відмовилися. Концерт триває.

Пізніше Стерненко повідомив у Facebook, що його сильно побили поліцейські.

"Били ногами в обличчя і в спину. Якби не закривався руками, вибили б зуби. Перебуваю в автобусі МВС. Вул. Космонавтів 12", - написав активіст.

Нагадаємо, раніше в Одесі активісти зірвали концерт Світлани Лободи у клубі "Ібіца". Після цього співак Іван Дорн скасував свій концерт в цьому ж клубі, запланований на 9 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram