ГоловнаСуспільствоПодії

Завербований ФСБ убивця співробітника Рівненського СІЗО пішов під суд

В Івана Мамчура, який раніше воював в АТО, вистрілили шість разів.

Завербований ФСБ убивця співробітника Рівненського СІЗО пішов під суд
Обвиняемый в убийстве
Фото: стоп-кадр с видео

Прокуратура завершила розслідування і спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Маріуполя, обвинуваченого в умисному вбивстві співробітника Рівненського слідчого ізолятора.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, обвинувальний акт спрямований до суду 27 квітня.

Жителя Маріуполя звинувачують у тому, що 16 вересня 2016 року із застосуванням вогнепальної зброї скоїв умисне вбивство начальника відділу Рівненського СІЗО, майора внутрішньої служби, в під'їзді будинку, де той проживав. Зловмисник зробив 8 пострілів, а потім завдав не менш ніж 8 ударів пістолетом у голову. Від отриманих травм співробітник СІЗО помер на місці.

Оперативники затримали зловмисника під час спроби перетину державного кордону України в Харківській області.

"Зібрані неспростовні докази того, що вбивство співробітника СІЗО скоєно за винагороду і за завданням органів ФСБ Російської Федерації", - наголошує прокуратура.

У цей час обвинувачений перебуває під вартою.

Кримінальне провадження розслідували за п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Матеріали щодо співучасника злочину, який у момент убивства стежив за обстановкою у дворі і повинен був усунути можливі перешкоди, виділені в окреме провадження, цю людину оголошено в міжнародний розшук.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомляв, що 16 вересня 2016 року в Рівному було вбито співробітника місцевого СІЗО Івана Мамчура, а 17 листопада під час спроби перетину держкордону в Харківській області затримали підозрюваного - жителя Маріуполя на прізвище Смородінов. Мамчур раніше проходив службу в спецпідрозділах Збройних сил у зоні АТО.

23 січня 2017 року депутат Верховної Ради, радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що вбивцю Мамчура найняв російський диверсійно-терористичний центр, до завдань якого входить організація злочинів на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram