ГоловнаСуспільствоВійна

За добу двоє українських військових загинули, четверо поранені

Бойовики здійснили 54 обстріли опорних пунктів українських військових.

За добу двоє українських військових загинули, четверо поранені
Архив
Фото: EPA/UPG

За минулу добу станом на ранок 30 квітня двоє українських військових загинули, ще четверо військовослужбовців отримали поранення в зоні антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням, ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Російсько-окупаційні війська продовжують збройні провокації проти Збройних Сил України, зробивши з початку доби 54 обстріли опорних пунктів українських військових

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів ворог бив по захисниках Красногорівки, з мінометів калібру 120 мм і гранатометів обстрілював опорні пункти в районі Новотроїцького. Позиції поблизу Березової противник накривав вогнем 82-міліметрових мінометів, а в районі Гнутового - автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів.

Озброєння БМП, протитанкові гранатомети і кулемети великих калібрів ворог застосовував під Водяним і Мар'їнкою, а стрілецьку зброю - поряд з Широкіним. З озброєння БТР і гранатометів ворог вів вогонь по опорних пунктах під Чермаликом, а з озброєння БМП і кулеметів великих калібрів обстрілював морських піхотинців поруч з Павлополем.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по наших позиціях в районі Авдіївки. Захисників Верхньоторецького ворог обстрілював з гранатометів і 82 мм мінометів, а захисників шахти "Бутівка" - з великокаліберних кулеметів.

Наші позиції в районі населеного пункту Зайцевого окупанти обстріляли з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу шахти "Бутівка" і Авдіївки діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку вогнем артилерії калібру 122-мм, мінометів 120-мм і 82-мм калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ накривали наші позиції поблизу населеного пункту Новотошківське. По опорних пунктах під Кримським противник застосовував артилерію калібром 122-мм, гранатомети і 82-міліметрові міномети. По захисниках населеного пункту Старий Айдар ворог бив з 120-міліметрових мінометів, а по захисниках Новоолександрівки - з протитанкового ракетного комплексу.

Гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів бойовики застосували під Новозванівкою. З кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї противник бив по наших позиціях поряд з населеним пунктом Жовте.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь, відзначили в штабі.

Як повідомлялося раніше, 2 військових загинули, 6 поранені в п'ятницю на Донбасі. Бойовики 70 разів обстріляли позиції сил АТО 28 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram