ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі "Азов" прогнав із футбольного поля темношкірих студентів

Поліція почала перевірку лише після матеріалу в ЗМІ.

У Маріуполі "Азов" прогнав із футбольного поля темношкірих студентів
Архив
Фото: Макс Требухов

У Маріуполі темношкірих студентів, які грали у футбол біля бази полку "Азов", прогнали зі стадіону люди в камуфляжі і з кийками.

Про це пише місцеве видання 0629 з посиланням на розповідь очевидця.

Той повідомив, що в неділю близько 11:00 грав з друзями у футбол на стадіоні біля бази "Азова". Разом з ними грали вісім темношкірих іноземних студентів. Близько 12:00 із воріт бази полку вийшли близько десяти осіб, дехто був вбраний у камуфляж, у руках декого були телескопічні кийки.

"Вони звернулися до нас, російськомовних, і сказали:" Якщо вони [темношкірі] зараз звідси не підуть, вони не підуть узагалі", - розповів чоловік.

Студенти побігли в роздягальню, люди в камуфляжі намагалися їх наздогнати і знімали подію на телефон. Темношкірим не вдалося забрати свої речі з роздягальні.

0629 вдалося зв'язатися з одним із потерпілих. Іноземний студент Магомет підтвердив, що він і його друзі мали конфлікт з людьми у військовій формі. Магомет намагався написати заяву у відділенні поліції, але не зміг це зробити. "Вони [поліцейські] не хотіли, щоб я писав заяву", - наводить видання слова студента.

У прес-службі "Азова" заперечують участь своїх бійців у цьому конфлікті.

У прес-службі поліції Маріуполя сказали виданню, що іноземні студенти не зверталися і відомостей про цю подію немає.

Після оприлюднення інформації про цей інцидент поліція почала перевірку.

"Інформація про конфлікт між студентами-іноземцями і бійцями одного з добровольчих підрозділів, який стався 23 квітня на футбольному полі в Лівобережному районі, внесена в журнал Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. За цим фактом проводиться перевірка", - повідомляють на сайті обласної поліції.

Також за наказом начальника ГУНП у Донецькій області В'ячеслава Аброськіна розпочато службову перевірку щодо працівників Лівобережного відділення поліції.

Нагадаємо, під час матчу "Динамо" - "Челсі" 20 жовтня 2014 року на трибунах НСК "Олімпійський" група молодих людей напала на глядачів, серед яких були темношкірі вболівальники. Пізніше виявилося, що серед нападників були люди, пов'язані з "Азовом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram