ГоловнаСуспільствоЖиття

УПЦ КП попросила обмежити паркування біля Михайлівського собору

На його стінах встановлено меморіал пам'яті загиблих бійців АТО.

УПЦ КП попросила обмежити паркування біля Михайлівського собору
Фото: Макс Требухов

Українська православна церква Київського патріархату звернулася до мерії Києва з проханням обмежити паркування під стінами Михайлівського Золотоверхого собору, де розташовано меморіал "Стіна пам'яті загиблих воїнів АТО".

Про це йдеться в листі заступника голови Синодального відділу соціального служіння та благодійності Сергія Дмитрієва.

"На стінах монастиря встановлена "Стіна пам'яті" військовослужбовців, загиблих в зоні АТО. На сьогодні це понад 2000 військовослужбовців. До цього місця, зробленого за кошти небайдужих українців приходять вшанувати загиблих родичі, побратими. Також "Стіну пам'яті" відвідують міжнародні делегації та ін. Звертаємося до вас із проханням встановити обмеження для паркування автомобілів на вул. Трьохсвятительській біля "Стіни пам'яті", оскільки це унеможливлює гідне вшанування загиблих", - сказано в ньому.

Також священик вказує, що на Михайлівській площі постійно проводяться різні фестивалі, під час яких різні конструкції загороджують меморіал. За його словами, це обурює ветеранів АТО, так що деяких наводиться стримувати "від фізичного впливу на організаторів фестивалю".

УПЦ КП повідомляє мерії, що 23 квітня відбудеться акція пам'яті загиблих бійців, яку планують відвідати півтора тисячі осіб, і просить не допустити провокацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram