ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінську зустрілися дипломатичні радники лідерів "нормандської четвірки"

Троє учасників зустрічі засудили зрив перемир'я бойовиками.

У Мінську зустрілися дипломатичні радники лідерів "нормандської четвірки"
Фото: EPA

Дипломатичні радники лідерів України, Німеччини і Франції на зустрічі в Мінську засудили порушення бойовиками перемир'я на Донбасі з 1 квітня, про яке домовилася Тристороння контактна група.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Українська, німецька і французька сторони засудили порушення підтримуваними Росією бойовиками режиму припинення вогню, введеного з 1 квітня 2017 року відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 29 березня 2017 року», - йдеться в повідомленні.

Сторони виступили за негайну консолідацію "режиму тиші". Також обговорювалися питання реалізації домовленостей про відведення важкого озброєння, забезпечення безпечних умов спостерігачам ОБСЄ та надання їм безперешкодного доступу до всіх окупованих територій.

"Російську сторону закликали вжити всіх необхідних заходів з метою припинення залякування бойовиками спостерігачів місії. СММ повинна мати всі можливості для повноцінного виконання своїх повноважень", - наголошено в повідомленні.

Україна, Німеччина і Франція закликали Росію розблокувати звільнення заручників на Донбасі, зокрема напередодні Великодніх свят.

"Сторони домовилися продовжувати інтенсивні контакти в рамках "нормандського формату" з метою узгодження Дорожньої карти Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко визнав зрив квітневого перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram