ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганській області відкрили ізолятор тимчасового утримання, який будували 22 роки

Раніше в Рубіжному відкрили оновлений Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

У Луганській області відкрили ізолятор тимчасового утримання, який будували 22 роки
Фото: glavnoe.ua

У Луганській області ввели в експлуатацію ізолятор тимчасового тримання (ІТТ), який будували 22 роки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який перебуває в області з робочою поїздкою, інформує телеканал "112 Україна".

"Сьогодні в Луганській області ми завершили довгобуд, його споруджували 22 роки. Будували ізолятор тимчасового утримання для ув'язнених. Сьогодні ми ввели в дію цю установу, яке забезпечує права людини", - сказав він.

"Життя таке, кажуть "від тюрми не зарікайся ніколи", але навіть засуджена людина має право на повагу до її гідності та прав. Установа, яку проінспектували міжнародні експерти та правозахисниками і яку ми сьогодні здали в експлуатацію, відповідає всім необхідним нормам", - додав міністр.

Фото: glavnoe.ua

Відзначимо, що раніше Аваков узяв участь у відкритті оновленого Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС у Рубіжному.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, в лютому Мін'юст оголосив конкурс з продажу Київського і Львівського СІЗО. Конкурс проводиться за принципом державно-приватного партнерства, тобто інвестор повинен буде спочатку побудувати новий СІЗО, а потім отримати в користування ділянку, на якій розташовувався старий слідчий ізолятор.

Однак, станом на 4 квітня на конкурс з продажу Лук'янівського СІЗО не зареєструвався жоден учасник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram