ГоловнаЕкономікаБізнес

Менеджерів "Лисичанськвугілля" викрили в розкраданні понад 2 тис. тонн вугілля

Чиновники продавали невраховану продукцію приватним компаніям, а гроші привласнювали.

Менеджерів "Лисичанськвугілля" викрили в розкраданні понад 2 тис. тонн вугілля
Фото: business-tv.com.ua

Співробітники Служби безпеки викрили посадових осіб держпідприємства "Лисичанськвугілля" в розкраданні продукції в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Встановлено, що чиновники штучно занижували обсяги видобутку вугілля. Невраховану в документації продукцію вони реалізовували комерційним структурам, а гроші привласнювали.

Співробітники спецслужби задокументували нелегальний продаж близько 2 тис. тисяч тонн вугілля приблизною вартістю 10 млн гривень.

На підприємстві, його структурних підрозділах, на вугільних майданчиках і за місцем проживання фігурантів справи провели низку обшуків. Вилучено технічну документацію, а також договори на продаж вугілля, що свідчать про його незаконний збут.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу. В його рамках накладено арешт на видобуте підприємством вугілля у відокремлених підрозділах та місцях зберігання. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в 2014 році прокуратура запідозрила посадових осіб луганських шахт у фінансуванні бойовиків. Серед підозрюваних були чиновники "Лисичанськвугілля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram