ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" пояснила закупівлю туалетів вартістю мільйон гривень за штуку

У плацкартних потягах встановлять туалети, як у літаках.

Фото: uz.gov.ua

Залізнична компанія "Укрзалізниця" прокоментувала закупівлю 250 туалетів для поїздів вартістю мільйон гривень за штуку.

У повідомленні прес-служби перевізника сказано, що мова не про звичайні туалети, які зараз стоять в українських поїздах, а про туалетні комплекси закритого типу, які встановлюють у літаки. Коштують вони не менш ніж мільйон. Наприклад, ТОВ "МДС" продає такі туалетні системи за 1,07 млн гривень, ТОВ "НВП Рост" - за 1,21 млн гривень, а ПЕСА "Бидгощ" - за 1,29 млн гривень.

Компанія наголошує, що вони будуть встановлені в плацкартних вагонах.

У 2016 році "Укрзалізниця" намагалася купити аналогічні туалетні комплекси для купейних вагонів, але торги провалилися. Виробники пояснили, що в документації була вказана занадто низька очікувана вартість предмета закупівлі - на рівні 910 тисяч гривень із ПДВ. Щоб ситуація не повторилася в цьому році, на нову закупівлю було встановлено очікувану вартість 1,079 млн гривень за комплект.

Туалетний комплекс закритого типу - це складний технічний комплекс, який складається з двох унітазних блоків (які, своєю чергою, складаються з клапанної групи, корпусу, що змиває чаші, датчиків, фільтрів), електронної панелі управління цього комплексу (з сенсорною кнопкою змиву), компресора, ресивера, вакуумного всмоктувача, трубчастих електронагрівачів баків, двох баків з накопичення відходів. Крім того, в комплект входить підлога і комплект кріплень для підлоги, унітазів і баків.

Фото: uz.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram