ГоловнаЕкономікаБізнес

В "Укрнафту" прийшли з обшуком (оновлено)

За даними нардепа Войціцької, слідчі дії проводить НАБУ.

В "Укрнафту" прийшли з обшуком (оновлено)
Фото: ukrnafta.com

У головному офісі компанії "Укрнафта" проходять обшуки, повідомила в фейсбуці народний депутат Вікторія Войціцька. Крім того, за її даними, Національне антикорупційне бюро проводить слідчі дії в одному з регіональних офісів компанії.

Оновлення. Обшук у центральному офісі "Укрнафти" проводить Генпрокуратура, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії. "Генпрокуратура проводить обшук, ми їм допомагаємо", - сказали там.

Оновлення 14:11. Прес-служба "Укрнафти" повідомила, що слідчі дії проводять у центральному офісі компанії та в її регіональних підрозділах у Бориславі, Прилуках, Полтаві й Охтирці.

Обшуки проводять на підставі ухвал Печерського районного суду Києва від 29 березня 2017 років у рамках кримінального провадження, яке стосується проведення нафтових аукціонів протягом 2013-2015 років.

"Генпрокуратура вилучає документи, значну частину яких уже надавали Національному антикорупційному бюро і Прокуратурі міста Києва в рамках аналогічних кримінальних справ, що свідчить про неузгодженість роботи правоохоронних органів і дублювання функцій. Такі дії Генпрокуратури виглядають як невиправдана конкуренція між органами слідства", - зазначають у компанії.

Також "Укрнафта" зазначила, що за три місяці, протягом яких ГПУ розслідує цю справу, вона жодного разу не зверталася до компанії навіть із запитом на надання інформації або документів.

Нагадаємо, у вересні 2016 року НАБУ порушило справу у зв'язку з боргом перед "Укрнафтою", що утворився у компаній, підконтрольних бізнесмену Ігорю Коломойському, майже на 8 млрд гривень. 1 лютого у цій справі НАБУ провело обшуки в "Укрнафті".

У ПАТ "Укрнафта" державі належить 50% плюс одна акція, якими управляє державна НАК "Нафтогаз України". Решту акцій контролює група "Приват".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram