ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні зупинено Трипільську і Придніпровську ТЕС (оновлено)

Станції відключили для економії антрацитового вугілля.

В Україні зупинено Трипільську і Придніпровську ТЕС (оновлено)
Трипольская ТЭС
Фото: telegraf.com.ua

Трипільська теплоелектростанція, яка розташована в місті Українка Київської області, в середу припинила виробництво електроенергії з метою економії антрацитового вугілля.

"Трипільська ТЕС не працює з метою економії палива. Зупинка сталася за вказівкою диспетчера НЕК "Укренерго", - повідомила керівник прес-служби компанії "Центренерго" Оксана Єгорова.

Станом на 3 квітня на складах Трипільської ТЕС було 36,8 тис. тонн антрацитового вугілля. В останні дні станція працювала лише одним блоком. У середу блоки Трипільської ТЕС були заявлені для роботи, але системний оператор вирішив не задіювати їх для покриття навантаження в енергосистемі.

Трипільська ТЕС розташована на березі Дніпра, за 45 км на південь від Києва, біля села Трипілля. Це найбільший енергогенеруючий об'єкт на території Київської області. Основним паливом є донецький антрацит, що надходить залізницею. Резервне паливо - газ, мазут. Трипільська ТЕС є єдиним джерелом забезпечення населення міста Українка тепловою енергією для потреб опалення та гарячого водопостачання.

Станція входить до складу створеного державного підприємства "Центренерго".

У лютому стало відомо, що Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено перевести Трипільську ТЕС з антрацитової на газову марку вугілля.

Оновлення. Компанія "ДТЕК" повідомила, що зупинено також її Придніпровську теплоелектростанцію у Дніпрі.

"Через блокаду постачання вугілля з Донбасу сьогодні о 00:00 зупинено ДТЕК Придніпровська ТЕС", - йдеться в повідомленні компанії.

Станом на 5 квітня на складі Придніпровської ТЕС залишається близько 30 тис. тонн вугілля виключно як мінімально необхідний резервний запас палива. Але в разі виникнення позаштатної ситуації в ОЕС України Придніпровська ТЕС зможе включитися в роботу. Період вимушеного простою Придніпровської ТЕС енергетики використовують для накопичення вугілля до початку літнього максимуму навантажень в енергосистемі, а також для виконання ремонтів на ТЕС.

Придніпровська ТЕС розташована на лівому березі річки Дніпро. Забезпечує електроенергією Дніпропетровську область, а місто Дніпро - ще й тепловою енергією. Основне проектне паливо - вугілля марки "АШ", резервне - мазут і газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram