ГоловнаСуспільствоЖиття

На Костянтинівському хімзаводі виявили розтрату 2,6 млн гривень

Екс-керівник зі спільником утекли на окуповану територію.

На Костянтинівському хімзаводі виявили розтрату 2,6 млн гривень
Константиновский химзавод
Фото: Wikimapia

У Донецькій області колишнього керівника держпідприємства "Костянтинівський державний хімічний завод" і його спільника судитимуть за розтрату понад 2,6 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

"Встановлено, що в січні 2014 року в. о. директора ДП, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з директором приватного товариства, підписали підроблені офіційні документи, а саме - акти приймання виконаних будівельних робіт на суму понад 2,6 млн грн , які фактично зазначеним підприємством не проводилися і виконані не були. Надалі вказані документи надали можливість у судовому порядку стягувати з держпідприємства кошти", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура завершила досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК. Оскільки обвинувачені втекли на тимчасово окуповану територію і продовжують перебувати там, їх судитимуть заочно.

За службове підроблення та розтрату порушникам загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, в лютому правоохоронці повідомили про підозру в.о. директора Миколаївського морпорту Сергія Колтипіна. Йому закидають заподіяння державі збитків на суму більш ніж 4 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram