ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернополі керівники місцевої дирекції "Укрпошти" присвоїли ₴600 тис.

Правоохоронці викрили зловмисників.

У Тернополі керівники місцевої дирекції "Укрпошти" присвоїли ₴600 тис.
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Розтрату понад 600 тис. гривень державних коштів посадовими особами тернопільської дирекції ПАТ "Укрпошта" викрила Служба безпеки України спільно з поліцією.

За інформацією СБУ, між "Укрпоштою" та місцевим підприємством було укладено угоду з обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, що використовуються відділеннями зв'язку. Насправді обслуговування касових апаратів здійснювали безпосередньо працівники "Укрпошти".

"У чиновників дирекції були печатки та бланки підрядної організації, тому вони самостійно оформляли акти виконаних робіт, а також вносили відповідні позначки в реєстраційні форми про нібито надання послуг", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у робочих кабінетах і приміщеннях зловмисників оперативники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку, документи бухгалтерського обліку та електронні носії даних.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram