ГоловнаСуспільствоПодії

Поліції довелося стріляти в повітря, щоб зупинити прихильників блокади (оновлено)

Помічників нардепа Парасюка затримано, їх везуть у краматорський міськвідділ.

Поліції довелося стріляти в повітря, щоб зупинити прихильників блокади (оновлено)

Щоб зупинити колону автомобілів, що рухалася на великій швидкості, співробітникові поліції Донецької області довелося зробити попереджувальні постріли в повітря, інформує прес-служба МВС.

"Близько 22:00 на шляху між Костянтинівкою і Краматорськом було затримано автоколону з громадянами, які до цього прорвалися крізь слов'янський блокпост і завдали травми співробітникам поліції. На вимоги зупинитися громадяни не реагували. Тому, щоб зупинити колону, співробітник поліції здійснив декілька попереджувальних пострілів у повітря з метою збереження життя і здоров'я поліцейських, тому що колона мчала на великій швидкості", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначають, що затриманими виявилася група осіб, яка раніше здійснила силовий прорив в зону АТО. Серед громадян виявився народний депутат Володимир Парасюк, який, згідно з поширеною раніше заявою, мав у цей час перебувати в лікарні.

Оновлено. Про те, що поліція застосувала зброю проти прихильників блокади, які прямують у Бахмут, в соцмережі повідомив народний депутат Володимир Парасюк.

"Щойно по нас відкрили вогонь", - написав він у фейсбуці ввечері в понеділок.

Відео інциденту, який стався під час спілкування Парасюка з людиною у формі, яка представилася заступником начальника Краматорського райвідділу Анатолієм Друмовим, опублікував на своїй сторінці в соцмережі користувач Влад Добош.

Пізніше Добош повідомив, що помічників нардепа Парасюка затримано, їх везуть до краматорського міськвідділу. Причини затримання не пояснюють.

Оновлено 00:50. Поліція Донецької області звернулася в Генпрокуратуру з проханням дати оцінку діям народного депутата Парасюка, під керівництвом якого було здійснено напад на поліцейських у Слов'янську. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Донецькій області. Зазначають, що в нападі брали участь близько 40-45 осіб. Під час конфлікту постраждали 7 співробітників поліції, з них 5 - бійці роти спецпризначення і двоє - Слов'янського відділу поліції. Співробітника спецпідрозділу збили машиною народного депутата, зараз його доправили в лікарню.

Раніше повідомлялося, що на блокпосту біля Слов'янська у вівторок ввечері стався конфлікт через відмову групи озброєних осіб проходити перевірку. Один з них - народний депутат Володимир Парасюк затіяв бійку, намагаючись вирвати зброю у поліцейських. За словами глави поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, в результаті конфлікту сім співробітників поліції Донецької області отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і госпіталізовані.

Соратники Парасюка повідомили, що нардеп та інші учасники блокади теж постраждали, оскільки нацгвардійці застосували до них сльозогінний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram