ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура порушила справу через блокування залізниці в Луганській області

Нардепам і ветеранам АТО загрожує кримінальна відповідальність. 

Прокуратура порушила справу через блокування залізниці в Луганській області
Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом блокування  залізниці в Луганській області на лінії розмежування, де колишні бійці АТО і народні депутати поводять акцію протесту.

"Відомості за цим фактом занесені до ЄРДР з попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України, це блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту. Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років , або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років", - сказала спікер прокуратури Луганської області Ганна Зикова в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Зикової, на 41-км перегону перебуває близько 55 осіб у камуфляжному одязі, серед яких народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух і Володимир Парасюк. Вони розмістили на залізничній колії три дерев'яних "їжаки" і заблокували вантажі, які переміщувалися на непідконтрольну українській владі територію Луганської області.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю "Луганськ-Лисичанськ-Попасна" на ділянці Гірське-Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

Наприкінці грудня ряд колишніх і нинішніх бійців АТО, пов'язаних з батальйонами "Донбас" і "Айдар", оголосили, що запустять мобільні групи і встановлять блокпости для блокування роботи нелегальних торгових маршрутів із непідконтрольної частини Донбасу. Мета блокади - змусити "ДНР" та "ЛНР" відпустити полонених.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram