ГоловнаСуспільствоЖиття

"Новина" про зґвалтування дівчат в Одеській області виявилася фейком

Поліція і користувачі соцмереж заперечили, що таке сталося в селі Коси.

Низка ЗМІ та груп у соціальних мережах поширили "новину" про нібито зґвалтування двох неповнолітніх дівчат у селі Коси Одеської області. Деякі ЗМІ звинуватили в цьому українських солдатів. У головному управлінні Національної поліції Одеської області повідомили, що така інформація не підтвердилася.

Про це інформує Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, 27 липня на сайті "Інформаційний центр" опублікували "новину", нібито в Одеській області зґвалтували і вбили двох дівчат.

"Як повідомляють місцеві жителі, поблизу села Коси Котовського району були знайдені тіла двох дівчат віком від 15 до 17 років зі слідами насильницької смерті. За наявною інформацією, дівчата пізно ввечері поверталися з місцевої дискотеки, яку організовують на території села", - йдеться в повідомленні.

При цьому автори, посилаючись на джерело в правоохоронних органах, відзначають, що в "справі фігурують бійці одного з територіальних батальйонів", і самі правоохоронці відмовляються що-небудь коментувати.

"Інформаційний центр" посилається на пост спільноти "Типовий Котовськ | Подільськ" "ВКонтакте".

"Анонімно! Чув, що в понеділок в с. Коси знайшли вбиту дівчинку в воді. Хто в курсі, правда це чи вигадка? Анонімно". Деякі з користувачів написали в коментарях, що чули про подібний інцидент, утім, деякі в той самий день - 27 липня - спростували, що таке відбулося в селі Коси.

28 липня ця ж "новина" з'явилася в декількох спільнотах у "ВКонтакте", однак подали її вже по-іншому: "На півночі Одеської області українські солдати зґвалтували і вбили молодих дівчат. Влада замовчує правду! Як повідомляють місцеві жителі, поблизу села Коси Котовського району були знайдені тіла двох дівчат віком від 15 до 17 років зі слідами насильницької смерті. За наявною інформацією дівчата пізно ввечері поверталися з місцевої дискотеки, яку організовують на території села. За повідомленнями місцевих жителів, востаннє дівчат бачили разом із декількома чоловіками в формі української армії".

29 липня в мережі з'явилося зображення листівки, в якій йдеться про "масові вбивства і зґвалтування дітей".

У головному управлінні Національної поліції Одеської області спростували повідомлення про зґвалтування.

"Повідомляємо, що в Котовський відділ поліції заяв про зникнення неповнолітніх дітей не надходило. Повідомлень із медичних установ про надходження пацієнтів із характерними травмами також не надходило, будь-яких тіл з ознаками насильницької смерті не виявлено. Крім цього, співробітники поліції провели опитування жителів села Коси, ця інформація не підтвердилася", - повідомив тимчасово виконувач обов'язків начальника Котовського відділення поліції ГУНП в Одеській області Микола Піщанський.

Нагадаємо, в липні польські і російські ЗМІ поширили фейкову заяву Климпуш-Цинцадзе про геноцид.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram