ГоловнаСуспільствоВійна

Російські військові в СЦКК почали підтверджувати обстріл з боку бойовиків

До вчорашнього дня вони цього принципово не робили, повідомляє українська сторона СЦКК

Російські військові в СЦКК почали підтверджувати обстріл з боку бойовиків
Фото: facebook.com/ato.news

Російські військові у Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) вперше почали підтверджувати факти обстрілів з боку незаконних збройних формувань на Донбасі, в тому числі і з забороненого Мінськими домовленостями озброєння: 152-мм ствольної артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів.

До вчорашнього дня вони цього принципово не робили, повідомляє українська сторона СЦКК.

"Швидше за все, причиною зміни їхніх відносин є те, що члени незаконних збройних формувань псевдореспублік вже настільки «дістали» всіх своїми протиправними діями, в тому числі і спостерігачів російської сторони СЦКК, що останні почали підтверджувати порушення «режиму тиші» з боку незаконних збройних формувань", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, СЦЦК був створений у вересні 2014 року для контролю виконання домовленостей про припинення вогню. У центр входять українські та російські військові.

Військовослужбовці Росії, які входять до складу СЦКК і перебувають на території України, мають статус звичайних туристів. На кінець минулого року в СЦКК входити 74 російські офіцери, з яких 34 постійно перебували на території, підконтрольній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram