ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві викрили конвертаційний центр з обігом 500 млн гривень

Рахунки підприємств, задіяних у діяльності "конверта", заблоковано

У Києві викрили конвертаційний центр з обігом 500 млн гривень
Фото: kyiv.gp.gov.ua

У Києві співробітники прокуратури, Служби безпеки, а також і Державної служби фінансового моніторингу припинили протиправну діяльність конвертаційного центру.

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

Учасники конвертаційного центру надавали послуги з виведення в тіньовий обіг коштів державних підприємств з використанням суб'єктів підприємницької діяльності.

"Під час обшуків було вилучено печатки, банківські картки, грошові кошти в сумі 1,5 млн гривень, ноутбуки, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, блокноти з робочими записами, а також підроблені документи правоохоронних та інших державних органів на ім'я одного з організаторів "конверта", а також інші докази, що підтверджують протиправну діяльність його учасників", - наголошується в повідомленні.

Загальний обсяг коштів, виведених з реального сектору економіки протягом 2015-2016 років, становив понад 500 млн гривень.

Наразі рахунки підприємств, задіяних у діяльності центру, заблоковано. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 205 КК. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, екс-керівник Кіровоградської ОДА організував конвертцентр з обігом 250 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram