ГоловнаСуспільствоЖиття

Проект "Квиток на роботу" зміг працевлаштувати 30% переселенців, які звернулися по допомогу

Організатори запускають другу хвилю.

За результатами першої хвилі проекту допомоги переселенцям із Криму і Донбасу "Квиток на роботу" працевлаштовано 30% українців, які звернулися по допомогу.

Як повідомляють організатори, на гарячу лінію проекту в перші місяці роботи надійшла понад 1000 дзвінків, у соціальні центри звернулися 1002 людини, 40% із яких узяли участь у проекті. Учасникам провели соціально-психологічну адаптацію, надали понад 200 вакансій. При цьому 30% учасників уже працевлаштовані, 45% визначені на курси перекваліфікації, а 15% - на серію тренінгів із самозайнятості. Близько 10% учасників було відсіяно під час навчання.

Як зазначає керівник проекту «Квиток на роботу» Юлія Грицаєнко, соціальний склад учасників дуже цікавий: переважають переселенці 30-39 років, 62% мають щонайменше одну вищу освіту. При цьому кожен регіон має свої особливості, наприклад, у Кіровограді кількість жінок-учасниць істотно перевищує кількість чоловіків.

«Наші психологи відзначають високу активність і контактність учасників. Вони не опускають рук, хапаються за всі варіанти, аж до кардинальної зміни професії. Чекають, а іноді і вимагають підтримки від держави. Присутній запит на відновлення або створення нового соціального оточення, тобто багато переселенців прагнуть не замикатися в колі сім'ї або найближчих друзів, а повертатися до повноцінного життя», - говорить Грицаєнко.

Зараз іде 2-га хвиля проекту «Квиток на роботу», записатися на програму можна через безкоштовну гарячу лінію 0-800-50-44-10 або інтернет-портал http://pereselenez.com.ua.

Проект "Квиток на роботу" стартував 31 березня 2016 р. в рамках проекту професійні психологи, рекрутери і коучі допомагають переселенцями з Криму і Донбасу подолати обставини, що заважають працевлаштуванню.

«Квиток на роботу» включає і надання психологічної допомоги, і проведення навчальних семінарів, навчальних курсів, при цьому програма стикується з іншими ініціативами та проектами для переселенців.

Адреси соціальних центрів, у яких можна буде дізнатися про наявні вакансії, отримати юридичну консультацію і т.д.:

  • м. Київ, вул. Метрологічна, 14-б
  • м. Дніпропетровськ, вул. Академіка Лазоряна, 2
  • м. Кіровоград, вул. Преображенська, 2
  • Донецька область, Слов'янський р-н., м. Миколаївка, вул. Горького, 35
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram