ГоловнаСуспільствоВійна

Правозахисники прогнозують збільшення кількості політв'язнів у Криму

"По суті, людей судять за кухонні розмови".

Правозахисники прогнозують збільшення кількості політв'язнів у Криму
Фото: Макс Требухов

Кількість політв'язнів, яких звинувачують у нібито причетності до терористичної діяльності, найближчим часом у Криму буде зростати.

Про це заявила координатор компанії "Let My People Go" Марія Томак на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Найближчим часом кількість ув'язнених з політичних мотивів у Криму буде збільшуватися. Ми знаємо про заборону Меджлісу, який є бомбою уповільненої дії", - сказала вона.

Зокрема, після заборони Меджлісу кримськотатарського народу російська окупаційна влада буде порушувати справи проти кримських татар і мусульман.

"На сьогодні під вартою перебувають 14 осіб у рамках трьох кримінальних справ. Усім їм інкримінують участь у терористичній організації. Четверо обвинувачених перебувають у Ростові-на-Дону, і суд розглядає їхні справи", - зазначила Томак.

"По суті, людей судять "за кухонні розмови". Ми як правозахисна кампанія будемо за цих людей боротися", - заявила правозахисник.

При цьому вона підкреслила, що за цих людей має боротися і держава. За її словами, люди, і зокрема мусульмани, яких переслідують на окупованій території, не відчувають допомоги від України, в тому числі і консульської.

Нагадаємо, в п'ятницю Європейський Союз продовжив санкції, пов'язані з незаконною анексією Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram