ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 28 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

По 13 обстрілів - на Донецькому і Маріупольському напрямах і два - на Луганському.

За добу бойовики 28 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Бойовики продовжують обстрілювати позиції бійців антитерористичної операції на Донбасі. За минулу добу було зафіксовано 28 випадків відкриття вогню - по 13 обстрілів на Донецькому і Маріупольському напрямках і два - на Луганському.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку терористи обстрілювали Авдіївку і шахту Бутівка, використовуючи великокаліберні кулемети, гранатомети і міномети калібру 82 мм, а після 22:00 - ще й з важкої артилерії калібру 152 мм.

По позиціях військових у районі Верхньоторецька і Луганського бойовики вели вогонь з автоматичних гранатометів, а неподалік Троїцького - з мінометів різних калібрів. Із самохідних артустановок калібру 122 мм терористи били по укріпленнях наших бійців неподалік Майорська і Миколаївки Другої.

На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї обстрілювали опорні пункти бійців поблизу Красногорівки, Мар'їнки і Гнутового, а біля Новотроїцького, Водяного, Талаківки і Тарамчука - з гранатометів різних систем. Також у районі Красногорівки і Мар'їнки активно діяли снайпери.

На Луганському напрямку з кулеметів великого калібру, БМП і гранатометів російські окупанти вели вогонь по позиціях біля Новозванівки.

Також за добу було зафіксовано три прольоти безпілотника бойовиків.

Нагадаємо, помічник держсекретаря США з європейських і євразійських питань Вікторія Нуланд відвідає Київ і Москву, де обговорить ситуацію в зоні АТО, а також роботу Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram