ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Пацієнти з рідкісними захворюваннями зажадали від уряду закупити ліки

Під Кабміном і Мінохоронздоров'я провели відразу дві акції.

Сьогодні хворі на гемофілію й інші рідкісні захворювання провели дві акції протесту - під МОЗ і Кабміном - з вимогою забезпечити їх необхідними ліками.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

До Міністерства охорони здоров'я приїхали жителі різних областей, оскільки діти і дорослі залишилися без препаратів для згортання крові (факторів згортання). До чиновників вони прийшли з вимогою протягом місяця забезпечити їх необхідними ліками.

Під Кабінетом Міністрів пройшла акція під назвою "Життя, якого я не проживу", організована Громадською спілкою "Орфанні захворювання України". Діти з рідкісними хворобами та їхні батьки заявляють про невиконання закону про рідкісні хвороби №1213-VII, ухваленого 1 січня 2015 року. Згідно з ним, держава повинна довічно забезпечувати всіх пацієнтів із рідкісними хворобами (і дітей, і дорослих) безкоштовним і безперебійним лікуванням коштом держбюджету. Але за словами учасників акції, не виконує цих зобов'язань.

Нагадаємо, складну ситуацію з препаратами для хворих на гемофілію й інші рідкісні захворювання спостерігали і торік. Це пов'язано з тим що МОЗ із подачі колишнього першого заступника міністра й екс-голови тендерного комітету Руслана Салютіна провалило більшість закупівель ліків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram