ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кличко: киян з інфарктом обслуговуватимуть в Інституті серця безкоштовно

КМДА і лікарня запускають проект "Стоп інфаркт".

Кличко: киян з інфарктом обслуговуватимуть в Інституті серця безкоштовно

Столична влада спільно з Інститутом серця запускає соціальну програму "Стоп інфаркт", яка передбачає безкоштовне стентування киян із гострим інфарктом міокарда. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час відвідин Інституту серця, повідомляє його прес-служба.

"Ми запускаємо проект "Стоп інфаркт". Ті кияни, які потрапляють в Інститут зі "швидкої" з інфарктом, отримують медичне обслуговування та стентування безкоштовно. Це дуже важливо. Ми щойно відвідували в палаті пацієнтів, один з них - пенсіонер, інший тимчасово залишився без роботи. Не секрет, що знайти кілька десятків тисяч гривень для стентування для багатьох людей неможливо. А коли час іде на хвилини, дуже важливо оперативно надати допомогу і зберегти життя чи працездатність людини. Для Київської адміністрації здоров'я киян - це пріоритет. Тому ми запустили цю програму, яка дає можливість отримати безкоштовне стентування тим киянам, які гостро цього потребують", - зазначив Кличко.

Зараз Інститут серця має 300 коронарних стент-систем, яких повинно вистачити до кінця року. На наступний рік закупівлю стентів закладуть у бюджет міста.

Це перша така програма в Україні. За словами генерального директора Інституту серця Бориса Тодурова, програма розрахована на 3 роки і є прикладом удалої співпраці міської влади з МОЗ України. Сьогодні Інститут серця цілодобово приймає людей із гострими інфарктами міокарда. В Інституті роблять близько 5 тис. операцій на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram