ГоловнаКультура

В Україні стартує Манхеттенський фестиваль короткометражок

За звання найкращої стрічки боротимуться десять картин-фіналістів.

В Україні стартує Манхеттенський фестиваль короткометражок
Фото: manhattanshort.com

Віднині стартує Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів - глобальний захід, який проходить одночасно у 300 містах світу, серед яких є й українські: Київ, Одеса, Харків, Львів, Дніпропетровськ.

Протягом тижня українці, одночасно з глядачами в усьому світі, зможуть дивитися 10 картин-фіналістів і вибрати серед них переможця.

2015 року фестиваль розглянув 678 заявок із 52 країн. У десятку фіналістів увійшли по дві картини з Німеччини та Франції, фільми зі США, з Туреччини, Чилі, а також ко-продукції Швейцарії та Німеччини, Фінляндії та Данії, Косова і Великобританії.

Серед фіналістів цього року - сиквел фільму-переможця Манхеттенського кінофестивалю 2014 року "Повний вперед, носоріг!", стрічка "Все скінчено" про пару, яка складає список завдань, мріючи додати життю гострих відчуттів. "Тато в мамі" - комедійна британська замальовка про двох цікавських дівчаток, які заскочили батьків у недвозначній ситуації, - фестивальний хіт, показаний на 100 міжнародних кінофорумах, який завоював 30 нагород. Зворушливу історію зародження прихильності між двома пенсіонерами розповість німецька стрічка "До зустрічі!" Дитяча дружба пройде випробування війною в драматичній стрічці "Шок" спільного виробництва Великої Британії та Косова.

Анімацію в конкурсній програмі представляють дві стрічки - чилійська "Ведмежа історія" від імені бувалого іграшкового ведмедика - і "Клаптик", що порушує глобальні питання за допомогою кахлю на стіні. Крім того, на фестивалі покажуть фільми "Самотній шлях" (США), "Слухай" (Данія, Фінляндія), "Захід" (Туреччина) і "З неба на землю" (Франція).

У столиці сеанси фестивалю пройдуть у кінотеатрі "Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram