ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянам почали подавати тепло

Під'єднання відбуватиметься цілодобово.

Киянам почали подавати тепло
Фото: obozrevatel.com

У середу, 10 жовтня, ПАТ "Київенерго" почало під'єднувати житлові будинки до централізованого опалення.

Цей процес цілодобово триватиме 5-7 днів, зазначили в прес-службі компанії.

Усього компанія повинна під'єднати 9 тис. 623 житлові будинки. Станом на 6:00 10 жовтня вже опалюють 189 об'єктів - дитячі садки, лікарні, школи та інші навчальні заклади, житлові будинки.

"Київенерго" здійснює запуск теплоносія в усіх районах столиці одночасно відповідно до графіка, затвердженого Київською міською державною адміністрацією (КМДА). Під'єднання відбувається незалежно від форми власності будинку.

"Передусім подача тепла відбувається в ті будинки, де внутрішньобудинкові мережі технологічно готові прийняти теплоносій. Про це завчасно мусили подбати балансоутримувачі будинків, отримавши акти готовності систем теплозабезпечення. Важливим фактором для під'єднання також є відсутність боргів у споживачів за теплову енергію", - зазначили в "Київенерго".

Згідно з розпорядженням КМДА №1750 від 8 жовтня, під'єднання систем теплопостачання столиці відбувається у три етапи, починаючи з 8 жовтня. Перший етап - під'єднання дитсадків, пологових будинків і лікарень, другий - загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до їхніх заявок, третій - житлових будинків і адміністративних будівель установ та організацій (за заявками їхніх керівників), починаючи з 10 жовтня.

8 жовтня "Київенерго" почало опалювати об'єкти соцсфери згідно з їхніми заявками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram