ГоловнаСуспільствоЖиття

Ліснича подала в суд на Мінкультури, - Кулиняк

Голова відомства вважає, що екс-гендиректор Лаври може використовувати суд для передвиборного піару.

Ліснича подала в суд на Мінкультури, - Кулиняк

Міністр культури Михайло Кулиняк готовий у суді відстоювати законність звільнення Вікторії Лісничої з посади гендиректора Лаврського заповідника.

"Вона (Ліснича) вже судиться. І я був до цього готовий. У нас демократична держава, і кожна людина має право звернутися до суду. Я захищатиму інтереси міністерства, оскільки Вікторію Лісничу звільнено на абсолютно законних підставах", - висловив упевненість Кулиняк, повідомляє "ГолосUA".

За його словами, оскільки Ліснича є кандидатом у народні депутати на майбутніх виборах, вона може використовувати суд "як піар".

"Почекаймо на рішення суду. Нещодавно в нас закінчилися судові процеси за позовом колишнього генерального директора Національного художнього музею Анатолія Мельника - суд визнав законність звільнення Анатолія Івановича, який у підсумку пішов із Мінкультом на мирову. Всі питання повинні вирішуватися в правовому полі. Нехай суд розставить всі крапки над "і", - наголосив голова Мінкульту.

Нагадаємо, наказом від 9 серпня Лісничу звільнено з посади гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Після цього в. о. гендиректора заповідника було призначено Наталію Клименко, яка відразу ж поновила колишню модель Владу Прокаєву на посаді заступника гендиректора заповідника.

Пізніше Ліснича заявила, що має намір домагатися скасування свого звільнення через суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram