ГоловнаКультура

​Прокаєва дала хабар Кулиняку за посаду в Лаврі

Екс-модель заплатила за посаду в Лаврі $50 тис.

​Прокаєва дала хабар Кулиняку за посаду в Лаврі
Фото: segodnya.ua

Екс-модель Влада Литовченко-Прокаєва заплатила 50 тисяч доларів хабара за посаду заступника гендиректора з міжнародного співробітництва Києво-Печерського заповідника.

Про це, як повідомляє ТСН, заявила сама Влада Прокаєва.

"Я можу сказати конкретно, що генеральний директор взяла в мене хабар у розмірі 50 тисяч доларів за мою посаду. Особисто для міністра", - сказала вона.

Тим часом керівник заповідника Вікторія Ліснича погрожує за такі слова подати на екс-зірку Playboy до суду. При цьому Ліснича стверджує: у неї є диктофонний запис, на якому Прокаєва говорить міністрові культури Михайлу Кулиняку, що ніякої плати за посаду не було.

Сам Кулиняк заявив, що ніяких грошей не брав, і порадив Прокаєвій розібратися зі своєю колишньою подружкою Лісничою.

"Жодних грошей ані від Вікторії Миколаївни, ані від, тим паче, Влади Прокаєвої я не отримував", - каже міністр культури.

І обіцяє, що позиватися з Прокаєвою та Лісничою не буде: сподівається, що в Генпрокуратурі відреагують на ситуацію, коли побачать репортаж ТСН. Звільняти керівниць Лаври Кулиняк теж не збирається. Сподівається, що вони помиряться і нарешті візьмуться за заповідник.

"Якби вони по-справжньому взялися до праці, вони не мали б ні часу, ні можливості", - запевняє міністр.

Нагадаємо, скандал у заповіднику назрівав протягом місяця. Спочатку в ЗМІ з'явилася інформація, що колектив незадоволений грубістю Влади Прокаєвої та кількох членів її команди. Учора ж, 31 липня, музейники вийшли під стіни профільного міністерства з акцією протесту, а на сайті заповідника з'явився відкритий лист на ім'я міністра культури України, в якому колектив попросив міністра звернути увагу на проблему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram