ГоловнаСуспільствоЖиття

Власники Лук'янівського ринку сприятимуть київській владі

Директор вважає бажання КМДА "правильними і своєчасними".

Власники Лук'янівського ринку сприятимуть київській владі
Фото: Макс Левин

Нова адміністрація Лук'янівського ринку повністю підтримує ініціативи київської міської влади з відновлення законності навколо підприємства.

Про це на брифінгу в середу заявив генеральний директор ТОВ "Квіткова галявина" (власник Лук'янівського ринку) Андрій Сірик.

За його словами, у компанії вважають "правильним і своєчасним" бажання КДМА публічно розібратися в ситуації і вирішити конфлікт винятково в юридичній площині. Тому готові всіляко сприяти столичній владі у встановленні об'єктивної картини того, що відбувається, вивченні всієї необхідної правовстановлюючої документації.

"Ми доведемо свою відкритість уже сьогодні під час першого судового засідання за позовом ТОВ "Лук'янівський ринок" про скасування результатів аукціону. Позивач вважає, що нас потрібно залучити як третю сторону, тобто стороннього спостерігача. Але ми будемо клопотати про надання нашій компанії статусу відповідача в цій суперечці. Щоб бути його активним учасником і на рівних викладати свої аргументи суду", - заявив Сірик.

Як зазначив генеральний директор ТОВ "Квіткова галявина", починаючи з 2007 року, коли втратив чинність останній законний договір оренди майнового комплексу ринку між ТОВ "Лук'янівський ринок" і Шевченківською РДА, компанія Романа Ропотана ініціювала низку судових позовів із метою заволодіти майном ринку.

"Відбулося понад 30 судових засідань. 12 разів суд відмовляв Ропотану в задоволенні його позовів. У тому числі дев'ять разів він програв у суді районній громаді в особі Шевченківської райради. Три рази суд ставав на наш бік - бік законного власника Лук'янівського ринку", - сказав Сірик.

Таким чином, за його словами, з 2007 по 2010 рік ринок не мав законного орендаря, а з 2010 року, коли майновий комплекс продали на відкритому аукціоні, ТОВ "Лук'янівський ринок" силою утримувало підприємство, не маючи на це жодних законних підстав.

"Наскільки мені відомо, Роман Ропотан жодного разу не надав ані громадськості, ні представникам ЗМІ документи, які доводили б законність перебування його компанії на території комплексу. При цьому договір оренди, який він показує як доказ законності його перебування, вже більш ніж три роки визнано судом недійсним. Таким чином, реально все зводиться лише до голослівних заяв і брудних звинувачень", - додав Сірик.

Генеральний директор ТОВ "Квіткова галявина" заявив, що компанія готова відкрито висвітлювати перебіг судових засідань, сприяти участі в них представників ЗМІ, надавати медіа та громадськості копії всіх необхідних документів. За його словами, компанія закликає ЗМІ об'єктивно підходити до висвітлення роботи компанії, ґрунтуючись на документах і фактах. "Сила нашої правової позиції підтверджена правовстановлюючими документами, актами виконавчої служби. Чим підкріплена позиція Романа Ропотан, окрім його слів і бажання користуватися чужою власністю, нам незрозуміло", - додав Сірик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram