ГоловнаПраво

Апеляційний суд скасував рішення ОАСК на користь Коломойського в справі ПриватБанку

Мова йде про скасування рішення ОАСК на користь кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.

Апеляційний суд скасував рішення ОАСК на користь Коломойського в справі ПриватБанку
Ігор Коломойський
Фото: Макс Левин

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва щодо задоволення позову кіпрської компанії Triantal Investments Ltd, яким було скасовано рішення НБУ про визначення пов’язаних з ПриватБанком осіб

Відповідне рішення суд ухвалив 13 грудня. Провадження в цій справі закрито, повідомили в пресслужбі Нацбанку

В НБУ нагадали, що компанія Triantal Investments Ltd, підконтрольна колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку. 

"Національний банк вітає законне та обґрунтоване рішення суду апеляційної інстанції. Судом скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року, а провадження у справі закрито, оскільки відповідно до позиції Великої Палати Верховного Суду у справі № 826/20221/16 рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Нагадаємо, що рішення про визначення переліку повʼязаних із ПриватБанком фізичних та юридичних осіб було одним із основних у процесі виведення в грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram