ГоловнаПраво

Суд оштрафував 34-річного закарпатця за фейки про коронавірус

Чоловік поширив 16 постів про пандемію, інформація в яких була визнана неправдивою.

Суд оштрафував 34-річного закарпатця за фейки про коронавірус
Фото: runews.su

Міжгірський районний суд Закарпатської області оштрафував 34-річного Ростислава Токара за поширення фейкової та маніпулятивної інформації про COVID-19 у Facebook.

Чоловік поширив 16 постів про пандемію, інформація в яких була визнана неправдивою. Порушення зафіксували працівники СБУ, повідомляє ZAXID.NET.

За даними працівників СБУ, 34-річний Ростислав Токар у період із 22 березня по 10 серпня 2021 року систематично поширював у Facebook маніпулятивні пости про пандемію COVID-19.

"Всього чоловік поширив 16 інформацій, які не відповідають дійсності та спростовані українськими волонтерськими інтернет-проектами "СтопФейк" та "ВоксЧек". Це підтверджено актом огляду веб-сторінки в інтернеті, складеним співробітником СБУ від 25.08.2021 та роздруківками скріншотів з веб-ресурсу Facebook", – зазначається у тексті рішення.

Цікаво, що Ростислав Токар на місцевих виборах 2020 року балотувався до Міжгірської селищної ради від політичної партії "Слуга народу", однак не увійшов до списку обраних депутатів.

Суддя Міжгірського районного суду Володимир Кривка визнав Ростислава Токара винним за статтею 173-1 КУпАП (поширення неправдивих чуток) і зобов’язав сплатити штраф у сумі 255 гривень. Також з обвинуваченого стягнули судовий збір у розмірі 454 грн.

Чоловік має право на оскарження рішення суду упродовж п’ятнадцяти днів.

Раніше на Дніпропетровщині лікаря оштрафували на 34 тис. гривень і на рік позбавили права діяльності за підробку ковід-сертифікатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram