ГоловнаПраво

Рівненській стоматологині, яка била дітей, повідомили про підозру (оновлено)

Лікарку збираються оголосити у розшук.

Рівненській стоматологині, яка била дітей, повідомили про підозру (оновлено)
Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Дитячій лікарці-стоматологу з Рівного повідомлено про підозру у нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень та побоїв малолітнім пацієнтам.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури стоматологу повідомлено про підозру за фактом нанесення умисних легких тілесних ушкоджень та побоїв малолітнім пацієнтам", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, лікарка вчинила насильницькі дії щодо малолітніх дітей, чим завдала їм фізичного болю та викликала у них страх, емоційну невпевненість і психологічні страждання.

Наразі правоохоронці встановили трьох потерпілих від дій стоматолога влітку 2020 року.

"Крім того, у лютому 2021 року лікарка, діючи умисно та усвідомлюючи свою фізичну перевагу над малолітньою дитиною, під час лікування зубів спричинила дитині легкі тілесні ушкодження у вигляді саден на шиї та синців на плечах", - зазначили в ОГП.

Оновлення. Рівненській стоматологині повідомлено про підозру за чотирма фактами вчинення протиправних дій відносно дітей, інформує пресцентр МВС.

Поліцейські вручили повідомлення батькові лікарки, оскільки місцеперебування самої зловмисниці наразі невідомо, на зв’язок вона не виходить.

Інтереси 29-річної рівнянки представляє адвокат, який поки що жодної позиції захисту не повідомляє.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук.

Оновлення 20:22. Поліцейські встановили місцезнаходження підозрюваної стоматологині. Правоохоронці виявили лікарку у приватному будинку, де остання зареєстрована, однак раніше не проживала. Дізнавачі вручили їй повідомлення про підозру.

Будь-яких показів підозрювана поки не дає, інформує пресцентр МВС.

"Досудове розслідування триває. У рамках кримінального провадження дізнавачі підготували клопотання до суду про обрання підозрюваній запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 лютого Рівненська місцева прокуратура повідомила про відкриття за ст. 140 КК кримінального провадження щодо неналежного виконання професійних обов'язків медиком, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

У повідомленні йшлося про те, що з відповідною заявою до поліції звернулася мешканка Рівного. За словами жінки, 4 лютого в одній зі стоматологічних клінік Рівного лікарка неналежно виконала свої професійні обов'язки, чим спричинила гнійне ураження ротової порожнини її шестирічній доньці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram