ГоловнаПраво

З ексзаступника голови МінТОТ Гримчака зняли електронний браслет

14 лютого завершився термін дії покладених на нього зобов’язань.

З ексзаступника голови МінТОТ Гримчака зняли електронний браслет
Фото: telegraf.com.ua

Колишній заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак не зобов’язаний носити електронний браслет та може вільно пересуватися через завершення терміну дії зобов’язань, покладених на нього Вищим антикорупційним судом.

Про це в коментарі "Радіо Свобода" повідомили у пресслужбі ВАКС.

"Вчора (14 лютого, - ред.) скінчився термін дії обов’язків, які були встановлені раніше, строком на два місяці. Тобто відсьогодні він вже не повинен його носити (електронний браслет, - ред.)", - йдеться у повідомленні.

У суді зазначили, що поки від сторони обвинувачення не надходило нового клопотання про продовження дії процесуальних обов’язків. Це можливо в разі відкриття нових обставин у справі. 

"Сьогодні маю задоволення повідомити вас, що всі арешти, обмеження пересування, зобов’язання перед судом і електронний браслет з мене зняли. Тепер я абсолютно вільна людина", - написав на своїй сторінці у фейсбуці з цього приводу Гримчак.

Нагадаємо, Гримчака і брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня 2019 року у справі про вимагання $1,1 мільйона хабарів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Їм інкримінували злочин за статтею про шахрайство. Перед затриманням вдома у заступника міністра пройшов обшук.

15 серпня 2019-го Гримчаку та Овдієнку оголосили підозру.

У грудні минушлого року спочатку з-під варти звільнили Овдієнка, а пізніше - після зменшення втричі застави - звільнили і Гримчака під особисте зобов'язання. Він мав носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і перебувати під нічним арештом.

Гримчак був заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України з 10 березня 2017 року по 4 вересня 2019 року. Його звільнили вже після затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram