ГоловнаПраво

Прокуратура Нідерландів пред'явила обвинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу MH17

Один з підозрюваних виявив бажання свідчити в Гаазі.

Прокуратура Нідерландів пред'явила обвинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу MH17
Обломки Малазийского Boeing MH17 в поле под Донецком, Украина, 17 июля 2014.
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Нідерландів пред'явила обвинувачення чотирьом підозрюваним у справі про збитий 17 липня 2014 року над Україною "Боїнг 777" Malaysia Airlines.

Про це повідомила прессекретар відомства Брехт ван де Мосдейк, передає Укрінформ.

"Прокуратура Нідерландів вважає дуже важливим, щоб під час судового процесу всім сторонам було приділено достатньо уваги, тому сподіваємося, що 9 березня 2020 всі підозрювані або, можливо, їхні адвокати будуть присутні", - додала вона.

За інформацією джерел видання, підполковник спецпризначення ГРУ РФ Олег Пулатов виявив бажання приєднатися до судового процесу і буде представлений в суді нідерландською юридичною фірмою.

17 липня 2014 року Boeing 777, що прямував рейсом MH17 "Малайзійських авіаліній", зазнав аварії над Донбасом. На його борту перебувало 298 осіб, всі вони загинули. Більшість жертв - громадяни Нідерландів.

У травні 2018 року Міжнародна слідча група дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою з комплексу "Бук", що належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську.

Розгляд кримінальної справи за підсумками розслідування причин катастрофи лайнера "Малайзійських авіаліній", який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, судова колегія розпочне 9 березня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram