ГоловнаПолітика

Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів

Президент запросив Рютте в Україну.

Під час робочого візиту до Швейцарії для участі у Всесвітньому економічному форумі президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте.

Фото: president.gov.ua

Про це інформує пресслужба глави держави.

Володимир Зеленський подякував Марку Рютте за співчуття у зв'язку з катастрофою українського літака поблизу Тегерана і наголосив, що очікує на конструктивну взаємодію з Іраном у питанні притягнення винних до відповідальності.

"Сподіваємося на ефективне кримінальне розслідування владою Ірану щодо осіб, які відповідальні за збиття українського літака, і притягнення їх до відповідальності. Також розраховуємо на підтримку Нідерландами відповідних ініціатив в ІКАО, спрямованих на посилення безпеки цивільної авіації", - сказав Зеленський.

Також президент України запевнив прем'єр-міністра Нідерландів, що Україна і надалі робитиме все можливе для встановлення справедливості у справі катастрофи літака МН17.

Ще сторони торкнулися питання просування до миру на Донбасі, відзначили прогрес в деескалації ситуації і поверненні утримуваних осіб.

Зеленський запросив Марка Рютте відвідати Україну з офіційним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram