ГоловнаПолітика

САП наполягає на арешті ексголови Тернопільської облради Головка

САП наполягає на зміні запобіжного заходу Михайлу Головку.

САП наполягає на арешті ексголови Тернопільської облради Головка
Голова Тернопільської облради Михайло Головко
Фото: Суспільне Тернопіль

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить заарештувати колишнього голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка, а також стягненути в дохід держави заставу, яку було внесено за указаного підозрюваного – понад 805 тис. грн. Про це повідомляє пресслужба САП.

"Підозрюваний неодноразово порушував обов'язки, покладені на нього слідчим суддею після внесення застави. Крім того, неявка указаного підозрюваного у судове засідання 25 жовтня призвела до того, що строк дії процесуальних обов'язків сплив, оскільки без присутності підозрюваного неможливо проводити судовий розгляд та розглядати клопотання, – зазначають у прокуратурі.

Зважаючи на це, прокурор САП наполягає на застосуванні до ексголови Тернопільської облради більш суворого запобіжного заходу – триманні під вартою, а також стягненні в дохід держави застави, яку було внесено за указаного підозрюваного – понад 805 200 грн.

Нагадаємо, у червні голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови військово-цивільної адміністрації затримали під час одержання хабара. Неправомірну вигоду вони вимагали у бізнесмена, який займався волонтерством і допомагав армії.

Згодом ВАКС відмовився відсторонити Головка від посади. Тож депутати зібралися на сесію і провели таємне голосування щодо звільнення голови. Головко на засідання не з'явився.

Згодом, звільнений з посади голови Тернопільської облради Головко оскаржуватиме рішення депутатів у суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram