ГоловнаПолітика

Голови чотирьох фракцій провалюють роботу в Раді за окремими напрямками, - КВУ

Також окремі голови фракцій ігнорують засідання парламентських комітетів.

Голови чотирьох фракцій провалюють роботу в Раді за окремими напрямками, - КВУ
Фото: Lb.ua

За даними Комітету виборців України, окремі керівники фракцій фактично провалюють роботу Верховної Ради за певними напрямками.

Про це повідомила пресслужба КВУ.

Зазначається, що чотири лідери фракцій мають вкрай низькі показники участі в голосуваннях. Зокрема, Давид Арахамія ("Слуга Народу") та Юлія Тимошенко (ВО "Батьківщина") за період лютого-липня взяли участь лише в 45% голосувань.

Ще нижчі результати - в співголів фракції "Опозиційна платформа - За життя": Юрій Бойко за пів року взяв участь лише в 3% голосувань, Вадим Рабінович - в 0,4%.

Також окремі голови фракцій фактично ігнорують засідання парламентських комітетів. Рабінович узяв участь лише у 28% засідань Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій. Бойко був на 42% засідань цього комітету. Юлія Тимошенко була зареєстрована на 63% Комітету з питань соціальної політики.

До того ж Рабінович був офіційно зареєстрований лише на 20% пленарних засідань Ради, Тимошенко – 53%.

Арахамія, Бойко та Рабінович значно рідше за інших виступають у Верховній Раді. Так, за пів року голова «Слуги Народу» виступив лише 17 разів, співголови ОПЗЖ – 6 і 5 разів відповідно.

"Сукупно найвищі результати роботи демонструють лідери фракцій «Європейська солідарність» і «Голос». Ірина Геращенко взяла участь у 80% голосувань ВР, відвідала 95% пленарних засідань, 94% засідань комітету, 65 разів виступала в парламенті, зареєструвала 39 проєктів законів (1 було прийнято). Артур Герасимов узяв участь у 84% голосувань, відвідав 96% пленарних засідань і 100% засідань комітету. Ярослав Железняк був присутній на 100% засідань комітету та 98% пленарних засідань, взяв участь у 74% голосувань, 37 разів виступав під час пленарних засідань", - зазначили в КВУ.

Нагадаємо, раніше КВУ назвав 10 "парламентських геніїв" серед депутатів монобільшості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram