ГоловнаПолітика

Колишній помічник нардепа обіцяв за $200 тис. працевлаштувати в Офісі президента (оновлено)

Чоловіка затримали і хочуть арештувати.

Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань затримало колишнього помічника народного депутата за підозрою в шахрайстві. Він нібито торгував посадою в Офісі президента, оцінивши свою допомогу у 200 тисяч доларів.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, яке займається цією справою.

Чоловіка затримали під час отримання першої частини суми в розмірі 100 тисяч доларів. Його ім'я, а також особа нардепа не розкриваються. 

Фото: dbr.gov.ua
Фото: dbr.gov.ua

Йому повідомлять про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великих розмірах). Запобіжний захід, про який збираються клопотати слідчі, - тримання під вартою.

Оновлення. У СБУ додали, що підозрюваний діяв у складі злочинного угрупування. Її учасники під приводом працевлаштування кандидатів на керівні посади до вищих органів влади, зокрема в Офіс Президента України та Кабінет Міністрів України, намагалися заволодіти коштами громадянина в особливо великому розмірі.

"Оперативники встановили, що у Києві діє злочинне угруповання, до складу якого входить колишній помічник одного з народних депутатів України. Він для дискредитації органів влади за грошову винагороду у розмірі 200 тисяч доларів США запропонував «вирішити» питання щодо призначення кандидата на посаду директора Департаменту з питань юстиції та правоохоронної діяльності Офісу Президента України", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що в листопаді СБУ затримала двох чоловіків, які за $500 тис. обіцяли вирішити "питання" через зв’язки в Офісі генпрокурора. Ще раніше, у жовтні 2020, у Києві співробітники Служби безпеки України затримали шахраїв, які за гроші пропонували фейкове працевлаштування помічниками народних депутатів від "Слуги народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram