ГоловнаПолітика

Названа дата проведення з'їзду суддів України, на якому мають призначити суддю КСУ

З’їзд проведуть у Києві 9-11 березня.

Названа дата проведення з'їзду суддів України, на якому мають призначити суддю КСУ
Фото: facebook/Пресслужба Ради суддів України

Черговий з'їзд суддів України, який має призначити суддю Конституційного Суду України, чотирьох членів Вищої ради правосуддя та обрати новий склад Ради суддів України, відбудеться в березні.

Про це свідчить повідомлення Ради суддів України, опубліковане в "Голосі України" 15 січня, передає Інтерфакс-Україна.

"18-й з'їзд суддів України, відповідно до рішення Ради суддів України від 24 грудня 2020 року №71, відбудеться 9-11 березня 2021 року в приміщенні Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації профспілок України за адресою: м. Київ, алея Небесної Сотні, 1", - сказано в оголошенні.

На обговорення також винесуть звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності суддів і судів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів.

Окрім того, у порядку денному - інформація голови Державної судової адміністрації України про діяльність цієї структури, зокрема про організаційне, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності органів судової влади.

Нагадаємо, черговий з’їзд суддів був запланований на початок квітня 2020 року. Його проведення відклали через погіршення ситуації з коронавірусом і запровадженим в Україні карантином.

Згодом проведення з’їзду було перенесено на кінець лютого 2021-го.

Відповідно до Конституції, з’їзд суддів України призначає 6 суддів КСУ з 18-ти. Наразі одне з місць у КСУ за цією квотою залишається вакантним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram