ГоловнаПолітика

ЗМІ підрахували, скільки нардепів працюють в інтересах Коломойського та Ахметова

Як свідчать результати розслідування, близько 70 народних депутатів допомагають Коломойському і майже 100 - голосують в інтересах Ахметова.

ЗМІ підрахували, скільки нардепів працюють в інтересах Коломойського та Ахметова
Фото: Анна Стешенко

Аналіз голосувань у Верховній Раді дозволяє зробити висновок про те, що низка народних депутатів працюють в інтересах українських олігархів Ріната Ахметова та Ігоря Коломойського.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

"Ми проаналізували дії нардепів і готові з висновками – близько 70 народних депутатів допомагають Коломойському і майже 100 - голосують в інтересах Ахметова", - стверджують автори розслідування.

Журналісти перелічили дії, які депутати здійснюють у інтересах олігархів. До їх числа відносять: написання вигідних олігархам законопроєктів та голосування за них, провалення голосувань за невигідні документи, подання правок до законопроєктів, подання позовів до судів та заяв у правоохоронні органи, інформаційні кампанії, тощо.

В рамках розслідування автори дослідили низку голосувань, зокрема непризначення колишнього ТОП-посадовця НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, законопроєкт про інвестнянь, подання до КСУ та інші.

Нагадаємо, Верховна Рада України за 2020 рік розглянула 1028 законопроєктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram