ГоловнаПолітика

Абромавичус став представником держави у наглядовій раді Ощадбанку

Раніше посаду обіймав Юрій Храмов.

Абромавичус став представником держави у наглядовій раді Ощадбанку
Фото: panoptikon.org

Кабінет Міністрів призначив колишнього міністра економіки, ексгендиректора держконцерну "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса представником держави в наглядовій раді державного Ощадбанку.

Відповідне рішення було схвалене на засіданні Кабінету Міністрів 4 листопада.

Водночас був звільнений член наглядової ради Ощадбанку за квотою президента Юрій Храмов (призначений президентом Володимиром Зеленським у липні 2019 року).

Наглядова рада Ощадбанку 22 жовтня припинила повноваження Юрія Храмова на підставі рішення президента №01-01/838 від 12.10.2020 року про відкликання представника держави в наглядовій раді акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", пише finclub.net.

На посаді члена наглядової ради Ощадбанку, представника держави від президента Юрій Храмов перебував 1 рік і три місяці.

6 жовтня президент Зеленський звільнив Абромавичуса з посади гендиректора "Укроборонпрому". На цій посаді ексміністр економіки перебував з 30 серпня 2019-го.

Нагадаємо, Абромавичус був міністром економіки у 2014-2016 роках.

У лютому 2016 року Абромавичус подав у відставку з посади глави МЕРТ через відсутність підтримки і активної протидії проведеним його командою реформам. Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ і здійсненні тиску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram