ГоловнаПолітика

Арахамія повідомив, що виявив у своєму авто пристрій стеження (оновлено)

Поліція відкрила кримінальну справу за фактом ймовірного стеження за нардепом.

Арахамія повідомив, що виявив у своєму авто пристрій стеження (оновлено)
Давид Арахамія
Фото: Анна Стешенко

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що виявив у своєму авто пристрій стеження. Про це він написав на сторінці у фейсбук у суботу, 24 жовтня.

“Сьогодні о 13:25 приїхав на роботу, спрацював датчик тиску шин, вийшов з машини і оглянув колеса, під заднім правим колесом виявив невеликий згорток”, - написав Арахамія.

Депутат викликав поліцію, на місце приїхала бригада вибухотехніків.

За попередніми даними, це є пристрій стеження, зазначив Арахамія.

Оновлення. За фактом ймовірного стеження за народним депутатом України розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 182 (Незаконне збирання, зберігання, використання конфіденційної інформації про особу, порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

"Так, 24 жовтня 2020 року до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що під автомобілем, який належить народному депутату України, виявлено підозрілий предмет. Фахівці вибухово-технічної служби обстежили цей предмет та встановили, що він не є вибухонебезпечним. Попередньо, цим предметом є трекер для відстеження переміщень автомобіля. Знахідку буде направлено на експертне дослідження", - сказано в повідомленні.

Наразі слідчими поліції Києва під процесуальним керівництвом прокурорів Київської місцевої прокуратури №6 встановлюються обставини цієї події.

За результатами експертизи буде визначена остаточна кваліфікація та подальша підслідність кримінального провадження.

Нагадаємо, у серпні журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач заявив, що виявив у своєму помешканні ознаки прослуховуючого пристрою - отвір у стелі довжиною 60 см. Поліція "прослушки" у квартирі журналіста не виявила, але відкрила справу про порушення приватного життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram