ГоловнаПолітика

Уряд погодив призначення голів Кіровоградської та Черкаської ОДА

На посаду очільника Черкащини претендує експрацівник СБУ. 

Уряд погодив призначення голів Кіровоградської та Черкаської ОДА
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України на засіданні 26 серпня погодив призначення голів Кіровоградської та Черкаської обласних державних адміністрацій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

"Погодити призначення Назаренка Андрія Валерійовича - головою Кіровоградської ОДА; Сергійчука Сергія Івановича - головою Черкаської ОДА", - написав він.

Андрій Назаренко раніше працював директором регіонального центру з інвестицій і розвитку та начальником комунального підприємства "Pегіoнальна служба oхopoни і pеставpації пам'ятoк містoбудування та аpхітектуpи". 25 серпня Назаренко подав декларацію кандидата на посаду голови Кіровоградської ОДА. 

Його родині належать три квартири, одне машиномісце, земельна ділянка, авто Lexus 2016 року і Mercedes-Benz 2014 року. Також кандидат на посаду задекларував два годинники Rolex - свій та дружини.

Фото: declarations.com.ua

Сергій Сергійчук є колишнім співробітником СБУ. Одружений, має доньку. Володіє двома квартирами в столиці, садовим будинком і кількома земельними ділянками в Київській області. Має авто Land Rover 2015 року. 

На цьому ж засіданні уряд погодив звільнення очільника Черкаської ОДА Романа Боднара, який перебував на цій посаді з листопада минулого року. Глави ОДА звільняються і призначаються указом президента після погодження Кабміну.

Нагадаємо, що 25 червня ексголова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь був затриманий за вимагання хабара в розмірі 1,8 млн гривень. Після цього Кабмін погодив призначення Валерія Міщенка на посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. Міщенко є аграрієм, власником ряду аграрних компаній в області.

Однак через тиждень уряд передумав і відмовився рекомендувати Міщенка на цю посаду. Міністри дійшли висновку, що у кандидата існує конфлікт інтересів, оскільки він є власником бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram