ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні продовжили адаптивний карантин і посилили обмежувальні заходи

Заборонено роботу нічних клубів, проведення дискотек і концертів. 

В Україні продовжили адаптивний карантин і посилили обмежувальні заходи
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 жовтня. За відповідний проєкт постанови проголосували на засіданні уряду 26 серпня.

"Адаптивний карантин нам дозволяє тримати баланс між карантинними обмеженнями і нормальним життям, при цьому збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти більш рішуче. Ми розглянемо питання продовження карантину ще на два місяці. Обмеження та зонування по кольорах будуть діяти щонайменше до 1 листопада", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Окрім того, введено нові обмежувальні заходи для регіонів зеленої зони. 

"Пропонується посилити обмежувальні заходи на території регіонів. Це пов'язано з різким зростанням захворюваності та епідрозслідуваннями, за рахунок яких видно, від чого зростання. Пропонується посилити на зеленому рівні - заборонити проведення дискотек, роботу нічних клубів, роботу закладів громадського харчування з організацією дозвілля, заборона проведення концертів, крім тих, які проводяться закладами культури і для яких концертна діяльність є основним видом діяльності", - повідомив голова МОЗ Максим Степанов.

Також надається право органам місцевого самоврядування на доступ до даних додатку "Дій вдома", щоб виявляти контактних хворих. 

Нагадаємо, що карантин триває в Україні з березня. З 22 травня карантин було змінено на адаптивний, а з 1 серпня усі регіони України поділили на чотири зони: червону, помаранчеву, жовту та зелену. 

Зелена зона передбачає перебування у громадських будівлях у масках або респіраторах; проведення масових заходів за умови не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; роботу кінотеатрів із заповненістю на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

Для жовтої зони (+ обмеження зеленої) забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

У помаранчевій зоні (+ обмеження жовтої) забороняється діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін у дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів і не більш ніж 100 людей.

Червона зона (+ обмеження помаранчевої), заборонено роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram