ГоловнаПолітика

На землях Протасового Яру планується створити регіональний ландшафтний парк, - Кличко

"Місто робить усе для наведення порядку з землею урочища".

На землях Протасового Яру планується створити регіональний ландшафтний парк, - Кличко
Фото: Едвард Скрипник

На землях Протасового Яру не буде житлової забудови і надалі планується створити регіональний ландшафтний парк. Київрада прийняла рішення, яким визнала такими, що не відповідають інтересам територіальної громади, земельні відводи з 2007 до 2012 року на території Протасового Яру. Про це йдеться в повідомленні на «Офіційному порталі Києва».

Також депутати скасували зміни до Генерального плану Києва та Програми розвитку зеленої зони, якими земельні ділянки в Протасовому Яру були переведені під житлову забудову. Йдеться про скасування передачі для освоєння 3,23 га зелених зон ТОВ «Дайтона груп».

«Місто робить усе для наведення порядку з землею урочища. На найближчу сесію Київради буде винесено ще один важливий проєкт рішення - про відмову в поновленні договору оренди з «Інтербуд Компані». Тому прошу депутатів відповідально поставитися до ухвалення цього важливого питання», - зазначив Кличко.

У повідомленні сказано, що на наступне пленарне засідання Київради мають винести питання про відмову в поновленні договору оренди з ТОВ «Інтербуд Компані», яка орендує іншу земельну ділянку в Протасовому Яру площею 0,7 га. Він також повинен в перспективі стати частиною регіонального ландшафтного парку «Протасів Яр».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram