ГоловнаПолітика

Гончарук доручив евакуювати українців з Китаю

Прем'єр дав Міністерству охорони здоров'я час до понеділка на розробку плану заходів "щодо недопущення занесення вірусу" в Україну.

Гончарук доручив евакуювати українців з Китаю
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури розробити план і провести евакуацію громадян України з території Китаю в зв'язку зі спалахом коронавірусу 2019 nCoV.

Про це Гончарук повідомив в своєму Telegram-каналі.

"МЗС, ДержНС, Міноборони та Мінінфраструктури повинні оперативно розробити план і організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції", - написав Гончарук.

Прем'єр зазначив, що в понеділок вранці у нього на столі повинен бути чіткий план заходів від МОЗ щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України.

Гончарук підкреслив, що в Україні на сьогодні незареєстрований жоден лабораторно підтверджений випадок захворювання на новий коронавірус. Але потрібно бути готовим до будь-яких сценаріїв.

У той же час уряд розглядає доцільність встановлення режиму підвищеної готовності в рамках єдиної державної системи цивільного захисту.

"Безпека українців по всьому світу - завдання №1 для уряду", - додав прем'єр.

Як повідомлялося, після 4 лютого українські авіакомпанії на місяць призупинять польоти в Китай.

За даними МЗС, на території КНР офіційно перебувають майже 600 українців. У заблокованому через коронавірус Ухані їх майже 50.

Раніше сьогодні президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити національний план реагування на поширення коронавірусу 2019-nCoV.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram