ГоловнаПолітика

Зеленський провів нараду з питань тарифів на теплопостачання

Президенту відзвітували про кроки для зменшення вартості послуг і зниження енергоспоживання.

Зеленський провів нараду з питань тарифів на теплопостачання
Фото: president.gov.ua

Під головуванням президента Володимира Зеленського відбулася нарада з питань тарифів на послуги теплопостачання для населення і реалізації програми енергоефективності в житловому фонді.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, у зустрічі взяли участь прем'єр Олексій Гончарук, керівники профільних міністерств, голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, глава НКРЕКП Валерій Тарасюк, керівник ОП Андрій Богдан і його заступники.

Фото: president.gov.ua

Президент заслухав інформацію про те, які кроки були зроблені для зменшення вартості послуг і зниження енергоспоживання за минулий час.

Олексій Гончарук прозвітував про те, що за грудень споживачам було нараховано до сплати за теплопостачання на 5-35% менше залежно від міста та регіону.

За його словами, 143 підприємства в 120 містах прийняли рішення про зниження тарифу, і "дуже значний відсоток людей в країні отримав реальне зменшення рахунків в грудні".

Фото: president.gov.ua

Глава НКРЕКП Валерій Тарасюк підкреслив, що поділ платіжок за газ на дві необхідне, щоб "в перспективі українські споживачі могли вільно змінювати постачальника газу".

"Учасники зустрічі погодилися, що основний запас зменшення вартості тепла для населення не в зниженні цін на газ, а в проведенні ефективної термомодернізації будівель і реалізації заходів з енергоефективності в житловому фонді", - йдеться в повідомленні.

Фото: president.gov.ua

Прем'єр-міністр відзвітував про те, що 31 місто вже подало заявки для участі в програмі термомодернізації.

Нагадаємо, 2 грудня президент Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на опалення  наступного сезону майже вдвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram