ГоловнаПолітика

У Раді немає 300 голосів для скасування адвокатської монополії, - нардеп Цимбалюк

На його думку, закон містить низку суперечливих норм

У Раді немає 300 голосів для скасування адвокатської монополії, - нардеп Цимбалюк
Михайло Цимбалюк
Фото: batkivshchyna.lviv.ua

Депутат Верховної Ради Михайло Цимбалюк ("Батьківщина") вважає, що в сесійній залі не набереться 300 голосів, необхідних для підтримки законопроєкту про скасування адвокатської монополії в редакції, прийнятій у першому читанні.

Про це він сказав Українським Новинам.

"Чи набереться 300 голосів - залежить від підтримки профільним комітетом правок, зокрема наших. Якщо будуть враховані ті правки, на яких ми наполягаємо, то ми будемо визначатися на засіданні фракції. Поки що, наскільки мені відомо, в сесійній залі немає 300 голосів, щоб підтримати законопроєкт у тій редакції, яка пройшла в першому читанні", - сказав він.

За його словами, сам законопроєкт про скасування адвокатської монополії, як і інші ключові законопроєкти - про ринок землі і Трудовий кодекс, містять низку суперечливих норм.

"Можу сказати як юрист, що там (в законопроєкті про скасування адвокатської монополії) є суперечливі норми і ми їх обговорюємо. Можу сказати, що напередодні другого читання фракція поки що не прийняла остаточного рішення. Ми обговорюємо, які норми ми готові підтримати, а за які під час розгляду в другому читанні голосувати не будемо", - зазначив нардеп.

Він підкреслив, що влада намагається маніпулювати цими та іншими законопроєктами, запрошуючи певні експертні кола, які формують громадську думку.

"Такі спроби (маніпуляцій) є. У цьому плані спостерігається сумна історія - у майже до 70% законопроєктів, які були прийняті ВРУ 9-го скликання в "турборежимі", потрібно вносити або вже вносяться зміни. Це тривожна тенденція, що якість прийнятих законопроєктів невисока. Влада насправді маніпулює... Запрошує певні експертні кола, з якими працює, і вони формують громадську думку. Проте я абсолютно точно знаю, що всередині "монобільшості" є люди, які не готові просто так натискати на зелену кнопку і навчилися не тільки читати, а й аналізувати законопроєкти. Вони чинять внутрішній опір, і дискусія щодо цих законопроєктів триває", - підкреслив Цимбалюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram